Sidor

söndag 25 januari 2009

Söndag morgon i Scwartzach

Godmorgon världen!
Sitter här framför fönstret och utanför ligger Schwartzach's kyrka med dess kyrkogård. Klockan är strax innan nio och klockorna ljuder över byn. I går förmiddag upplevde vi en bisarr sak. Efter det att kyrkklockorna klingat av slogs en stor högtalare på och för en stund trodde jag att jag befann mig i Teheran eller någon annan muslimsk stad. Något förvånande, fick vi ta del av Fader Vår på tyska som spreds högt och ljudligt över nejden. Frågan är om detta upprepar sig med dagens högmässa?
Alldelles nyss var man inne och tog Alinas temperatur (för femtioandra gången i ordningen). Nu har vi ett helt dygn med under 38 grader och sista mätningen visade på 37,1! Det går åt rätt håll.
Man har valt att under helgen bara följa temperaturen och inte ta några fler blodprover förrän måndag (så länge som febern går åt rätt håll...).
Huruvida bakteriehalten avtar i önskad omfattning vet vi inte med bestämdhet förrän i morgon, men jag skulle bli förvånad om det inte skulle minska kraftigt. Detta tror jag eftersom Alinas allmänna tillstånd kraftigt har förbättrats. Nu ligger hon här bredvid och läser Stig Larssons första bok " Män Som Hatar Kvinnor".
Igår anslöt resten av familjen och det var skönt att vi var samlade allihop. Emmie var trött, hängig och kände sig nog allta nnat än bekväm i situationen. Hon säger inte mycket, men har nog tänkt desto mer under denna veckan och har nog haft svårt att sortera känslorna.
Nu blir det inte mer för denna gången. Behöver blogga på vad man kan göra i Schwartzach och dess omgivningar eftersom jag lovat Emmie att vi ska hitta på något i eftermiddag. Frågan är väl bara vad? Vi återkommer med detta.

Tack alla ni som hört av er genom telefonsamtal, sms och blogginlägg. Det betyder jättemycket att ni bryr er om!

/PACE

5 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt! Att det går åt rätt håll för Alina!:)
Spelar nog egentligen ingen roll vad du och Emmie gör idag...kan ju bara vara skönt att vara tillsammans (utanför sjukhusmiljön)...
Ha det så bra ni kan!
Kramar,
Gillenängarna

The Wehlander family sa...

Jaaaaa, underbart! Äntligen! Heja Alina!!!!
Alina: Du har världens bästa boksvit framför dig. Läs och njut (första halvan av första boken är lite seeeg, men du behöver detta för att få underbar läsning resten av böckerna). GOTT att du mår bättre.
Emmie: Hoppas du får en fin dag och att det blir något mysigt ni hittar på.
Patric och Catarina: ta hand om er. Vi tar hand om er när ni kommer hem :) Meddela oss vilken dag och tid ni landar så har vi middagen klar och vi handlar så gärna det första för er, mjölk osv. Bara säg till. // Kram Magnus och Elisabeth

Anonym sa...

Hej på er famijen!!
Tack för sms´t tidigare idag.Det låter som allt, går mot de possetiva. Vi håller tummarna att Alinas prover i morgon är possetiva.Vi har nu på kvällen läst på eran blogg (fick ju adressen via sms´t). Efter att blivit uppgraderad om våran resa måste jag erkänna att vi inte hade all information om alla tråkiga saker som Alina fick utstå när vi andra stojade och stimmade på dagar och kvällar. Alina vi förstår att de börjar eller är traligt för dej att vistas i sjuk hus miljö så kämpa och va possetiv.

Nu till lite annat. Emmie vi har spelat två matcher idag. Två förluster. tråkigt men det var roligt att träffa laget igen. Alla verkade vara glada och inte saknat oss så mycket (konstigt eller hur?). Rycktet om Fam PACE hade väl spridit sej. så lite prat var det väl om er (inte konstigt) men mest prat var det om själva skid resan.

Hoppas att ni känner att ni har allt stöd från oss och kan vi göra något tveka inte att höra av er.Det ända vi gör nu är att tänka på er och hoppas ni håller uppe hömöret så högt det bara går.

Efter som vi inte haft tillgång till bloggen förän nu vill vi också
uppmuntra erat sätt att skriva trots alla tråkigheter som drabbat er den sista veckan.

Vi kommer att följa era inlägg och skriva fler kommentarer senare.

I och med detta inlägg så vill sända varma stora kramar till er alla men en extra stor kram till Alina
/Erik Veronica Elin och Lina

Anonym sa...

Hej!! Fam Öjeskär instämmer i dom tidigare kommentarerna och hoppas att provsvaren är bra!! och att ni snart är på väg hem!Patrik med K ringer till åkessportservis i morgon och talar om att ni inte har kommit hem (Han skulle ringa dom ändå) så hinner ni inte det är det fixat!! Sköt om er alla och ta vara på varan, och en extra hälsning från Patrik till Alina vi hörs snart Kram Lotta Patrik Olivia och Huga PS Hoppas Catarina och Emmie har frisknat till DS

Anonym sa...

Ps "Varan" där gick det lite fort som det kan bli;-) fniss. Öjeskär