Sidor

torsdag 25 september 2008

På väg genom det svenska landskapet

Hej hej hallå världen!

Torsdag förmiddag och veckan har hittills präglats av viss trötthet...Det var emellertid fantastiskt skönt att få landa hem i familjens öppna famn efter en veckas bortavaro. Säga vad man vill, men borta må vara bra fast hemma är utan jämförelse bäst.
Sitter just nu på tåget mot Södertälje, där en intressant eftermiddag väntar med temat "Ungdomars attityd till arbete".
Ska lyssna på Kairos Future, ett internationellt forsknings- och konsultföretag som hjälper företag att förstå och forma framtiden. De är aktiva inom områden som framtidsanalys, strategi och förändring.

När man väl tar tid till att reflektera slår det en att dagens unga har vuxit upp i en värld av gränslösa möjligheter, där förändring och anpassning är ett konstant tillstånd och där den viktigaste egenskapen är att hela tiden förnya sig. Denna generation är möjlighetsmaximerare som ser livet som ett plattformsspel och ställer arbetsgivare och arbetsliv inför nya situationer. I min yrkesroll blir då den intressanta frågan hur arbetsgivare och chefer möter dessa unga och ger dem möjlighet att växa och utvecklas på ett sätt som gagnar företaget.
Vi får väl se om min högt ställda förväntan uppfylls...återkommer i ämnet!
Har precis passerat Skövde och tåget susar fram genom det västsvenska landskapet. För en som ständigt trycker ner sig i en trång flygplansfåtölj är tåget en befrielse. Lugnt, skönt och rymligt. Dessutom med en hänförande utsikt längs spåren. Speciellt idag då man anar färgexplosionen som snart briserar då hösten gör sitt intåg. Redan nu ser man inslag av gul-röda kaskader insprängda i det gröna landskapet som ackopanjeras av en strålande sol och en klarblå himmel. Man glad in i själen. Det ger energi.
Nu blir det en bensträckare innan jag begraver mig i min kära mailbox igen.
Puss på er!

1 kommentar:

Anonym sa...

Snacka om att ständigt vara på väg...men det är väl som Karin Boye säger..."Nog finns det mål och mening i vår färd-
Men det är vägen som är mödan värd..."
Själv flänger jag omkring som en skållad råtta...men det är hemmavid...skall lyssna och lära av Catarinas råd!
Önskar en fortsatt skön söndag!
Kram,
Ing-Britt & Co