Sidor

torsdag 18 september 2008

...och så hamnar man i mittens rike...

Suzho...är en liten stad ca tre timmar från Shanghai...ja dvs det är mindre än fen miljoner invånare...så liten torde väl vara ett rimligt begrepp...eller?

Landade i alla fall kl 05.00 på Pekings flygplats och blev unikt vallad ihop med fem andra kineser som också skulle vidare till Shanghai. Vi hölls isolerade i en egen liten avdelning innan en buss kom och hämtade oss för transport ut till flygplanet (en Airbus A330 med mycket fokl i...), där vi klev in sist av alla gäster. Väl i luftebn gick det raskt och vi var I Shanghai på ca 1h 50min. Väl framme i Shanghai fortsastte VIP hanteringen och vi vallades in till den internationella delen eftersom vi var tvungna att ta väskorna genom tullen.

Efter mycket om och men hittade jag chauffören, som inte kunde ett enda ord engelska. Nästan tre timmar i bilen innan man landar på hotellet suger musten ur en. Dock drog möten igång redan vid 13.00 och det blev en rätt gnällig eftermiddag där jag för en gångs skull var tydlig med "Nej! Inte okej!" var ett stående inslag i diskussionen från vår sida.

Gnälligt möte med kineser som har extremt svårt att ta konstruktiv kritik följt av en middag med VD och del av ledningen där den gyllene regeln är att inte dra upp sådant som får dem att tappa ansiktet...Jo tjena! Diplomatluten drar ut i fält!

Nu sitter jag på hotellet och ögona går i kors, så en radda bilder i serierna "Världens mat" kommer här. Mer blog kommer i morgon innan jag sätter mig på planet från Shanghai till Frankfurt.
Hello världen...wherever I am...eller nå't..;-)













1 kommentar:

PACE Erlandsson sa...

Hello you där oute i väärden!

Det här med stavning funkar inte riktigt bra när knoppen inte har kol på tid o rum... tur att du har en liten Ullabella här hemma :)

Måste vara en liiten kines som tog den första bilden då den ser ut att vara tagen ca 40 cm över marken eller hur??

Diplomatluten såg ut att ta sig en liten tupplur på ett av korten. Attans jobbigt att vara trött i ögat!
Godnatt eller rättare sagt Godmorgon säger vi från Björlis:D