Sidor

lördag 13 september 2008

Hänt sedan sist

Hej, hej hallå världen!
Vad har hänt sedan sist förutom svärmors partaj?
Barnen har börjat skolan. Både Alina och Emmie är störst på skolan då Emmie börjat sexan och Alina nian. Spännande må man säga med stundande gymnasieval för Alina och nya språk (franska) för Emmie.
Ekorrhjulet i övrigt har dragit igång med piano, handboll, dans mm i full snurr. För egen del har jobbet kickat igång i turbinfart med stundande förhandlingar mm och för Catarinas del fortsätter pacee verkamheten med silversmidet med oförändard styrka. Beställningarna trillar in i jämn takt och Catarina trivs md tillvaron.
I fredags kunde vi äntligen vara med på den årliga femkampen på Liseberg med "Stenungssundsgänget". Ett otroligt bra arrangemang med, hör och häpna, femton deltagare! Med tanke på att det är tolfte året i rad det genomförs, är det märkligt att vi för första gången var med. I vilket fall som helst var det osedvanligt trevligt och en spännande kamp som följde.
Tyvärr visade det sig att Christer var en svår nöt att knäcka och eftersom den eller de som hamnade på fjärde plats var de som fick äran att anordna nästa års tävling är det inte svårt att gissa hur det föll sig...jo helt rätt: Patric landade pang på fjärde platsen ihop med Fredrik, så nu börjar förberedelserna!
Efter femkampen avnjöt vi en trevlig middag på Restaurant ? och vissa av oss tog en eftersläckare på Bishop Arms. Trevlig kväll på min ära! Och vad trevligt att få komma ifatt (om än en liten bit på vägen) med vänner man så sällan umgås med!
Under senaste veckan har vi även fått avnjuta ännu ett hypereffektivt föräldrarmöte med skolan för Emmie. dagens tema? Skolresa! Och kan man tänka sig...det blev en oändlig diskussion... Fortsättning lär följa i detta spännande ämne...
Mer då?
Jo följetången "Patric's sjukdomsjournal" fyller på med nya kapitel:
I onsdags var det så ännu en gång dags att checka in på akuten på Mölndals Sjukhus...Men vad var det nu då? Jo, kan man tänka sig...allergisk reaktion. Plötsligt under förmiddagen blossar det upp mängder med röda utslag på armar, bål och ansikte. Inget kul! Dessutom började det sticka i tungan och efter ett tag svullnade läpparna. Det är ingen överdrift att man såg för dj-lig ut!
Kraftig dos med antihistamin i kombination med kortisontabletter gjorde susen efter ett par-tre timmar...men att ligga och vänta är ingen höjdare! Vid femtiden kunde man så dra sig hemåt igen även om man såg ut som en välväxt prickig-korv. Det märkliga var dock att när man vaknar på morgonen fanns inte ett spår kvar av prickig korven..? Då känns det ju extra skönt när farbror doktorn säger: "Men var inte orolig, det är garanterat inget farligt. Det är ju obehagligt, men absolut inte farligt på något sätt. Ja vi vet ju inte exakt vad de beror på...men det är inget farligt..." Jo tjena! Koll på läget, eller?
Inför gårdagskvällen såg vi fram emot en lugn kväl i soffan med lite smått och gott att äta. Vad händer då? Jo, det visar sig handbollslaget inte lyckats få till fyra föräldrar som kan jobba på mellanstadiediscot som fritidsgården Villan anordnade. Eftersom Catarina är en av lagföräldrarna och då den interna kommunikationen inte funkat så bra, fick vi ta straffet och ihop med fam Melkersson och Herr Söderström. Nu funkade det ganska bra och barnen var någorlunda välartade med goa gällivarehäng och en dell pussar på kinderna. Dock ingen ko på isen.
Imorgon lyfter undertecknad mot en Jorden Runt resa. Kl 10.40 lyfter jag mot Frankfurt, sedan vidare til San Francisco, där möten väntar under Mån-Tis. På tisdag kväll flyg till Los Angeles, byte till flyg mot Peking och vidare till Shanghai, där upphämtning sker för 2,5h bilfärd till Szhujo och möten på torsdag-fredag. Hemflyg från Shanghaisen fredag kväll och så landar man hemma i Götet på lördag morgon kl 10. Frågan är var huvet befinner sig då man landar?
Ambitionen är dock att ni ska kunna följa resan. Jag uppdaterar kontinuerligt med bilder och kommentarer. Häng med!
Tills nästa gång: Puss på er alihop!

Inga kommentarer: