Sidor

fredag 14 augusti 2009

Svårt att bestämma sig

Ännu en dag med nya utmaningar.
Domen på Östra kom klockan 02.15 och löd: Du har ingen allergi, du har påssjuka! Dock får du en remiss till Öronmottagningen, så att de kan ge en mer specialiserad och precis bedömning. Så åk du hem ocj lägg dig och ring till Sahlgrennska i morgon bitti.
Sagt och gjort: Hem och snabt isäng för några timmars sömn. Vaknar tidigt på morgonkvisten ned en fruktansvärd värk i kinderna! Yach!
Efter telefonamtal med Öronmottagningen på Sahlgrenska bestämdes att jag skulle åka dit direkt för att bli undersökt och få en bedömning av en specialistläkare. Sagt och gjort en snabb dusch, lite frukost i magen och så var jag iväg.
Förvånansvärt snabbt (vilket störde gnällkärringen i väntrummet något oerhört: "varför kommer inte doktorn? Jag blir ju såååå trött av att sitta här och vänta. Och jag hade faktiskt tid redan för femton minuter sedan". Tjöööt tjöööt, tjöööt!) kom jag in till läkaren som, efter undersökningen, föga förvånande sade till mig:
"Påssjuka? nehej det är det inte! Du har fått en allergisk reaktion. Det blir kortison i några dagar, så ska du se att det försvinner. Tack och hej!

Inga kommentarer: