Sidor

torsdag 6 augusti 2009

På väg genom Bohuslän

Efter ett tag tröttnar man på regn och shopping...(åtminstone gör jag det) och vi lämnade Silverhornets Stugby och styrde kosan söderut mot Tjörn via Lysekil.

Väderprognoserna pekade på att det skulle bli bättre så det var med visst sol i sinnet vi packade in oss i bilen och drog iväg. Innan vi lämnade Strömstad bakom oss guidade Catarina oss till Seläters camping, där hon vistats ett antal somrar med familjen. Alina visade oss sedan Daftö camping, där hon var på skolresa i sexan. Här var vi rörande överens om att det var ett riktigt bra ställe för barnfamiljer och skolresor. Väldigt mycket aktiviteter fanns tillgängliga och det gav intrycket av att hålla bra kvalitet på boende och annat. Ett tips för den intresserade kanske?

Nedan följer några bilder på stugbyn, där vi bodde. Pga vädret utnyttjade vi inte faciiliteterna fullt ut, men det var ett helt ok ställe. Bra strand, inbjudande pool och rena och snygga stugor gjorde att till och med barnen insåg att det var ett bra alternativ för semester (det var ju lite "gnälligt" innan vi kom dit...). Nästa år kanske vi tar en liknande tur till Öland?


Under regntunga skyar for vi mot Lysekil, där vi stannde för en lunch/fika. För en mikrosekund funderade vi på om vi skulle besöka Havets Hus, men bestämde oss snabbt för att istället åka vi Handelsman Flink på vägen till Tjörn.

Nu skiner solen och vi ska till Michael och Ulrica för en stilla grillkväll. Fortsatt uppdatering följer. Ni får njuta av bilderna utan text så länge. :-).

Då var man tillbaka! Handelsman Flink är ett vida kännt och historiskt ställe där självaste Ewert Taube "hängde" på 50-talet. Det ligger fantastiskt idylliskt på Flatön med själva handelsboden och tillhörande restaurant samt ett mindre fik och en skaldjursbod intill bryggan. Likt en gammal lanthandel kunde man hitta diverse äldre "junk". Bland annat Hemmets Journal från tidigt sjuttiotal, en översättning av 1869 års "Alice i Underlandet", plåtburkar med nostalgiska motiv och mängder av Ewert Taube litteratur.

En riktig raritet som stod i hyllorna var en mindre kopia av det klassiska fordonet Kleinbus 221. För den som kan sin skidhistoria väcker detta starka minnen till liv. Just Kleinbus 221 var tjänstefordonet för Harrys Konkurrent, ett internationellt företag i full utveckling under slutet på 80-talet/början 90-talet. Fordonet kännetecknades av uthållighet, robusthet och oändlig flexibilitet, vilket gjorde det optimalt för att verka i de schweiziska alperna. För den som vill höra hela historien, inklusive hur den höll på att plockas ner i beståndsdelar i tullen mellan Danmark och Sverige, räcker det med att fråga...
Efter Handelsman Flink drog vi vidare hem till Svärmor, där vi fick middag och efteråt åkte vi över Snippen, där vi fick kaffe och vinbärskaka hos Elsbeth och Per. Mums!!

Onsdagen tillbringade vi, hör och häpna, på stranden!!! Solen sken med sitt bredaste leende där vi låg vid Rörastrand och med svalkande dopp mådde vi riktigt bra. Snacka om att det var efterlängtat!

På kvällen åkte vi överetill Marcus och Sanna som nyligen införskaffat en liten tiger... Sicket litet vildjur det var! Full rulle hela tiden. Och dessutom kommer det en vildbase till på lördag...det blir spännande.
Nu stundar en kort sejour i Skärhamn, där tjejerna har några butiker på sin "att göra lista". Sedan väntar stranden i Skärhamn (invid Akvarellmuseet), vilket ska bli så gött!

1 kommentar:

Hanna sa...

Precis hemkomna efter en långhelg på Daftö; kan meddela att det var väldigt bra! Saga var ju LIIITE för liten; men de andra barnen i sällskapet stortrivdes!