Sidor

lördag 22 november 2008

En lugn helg

Veckan avslutades med att husbonden hänvisades till de övre regionerna och nedervåningen togs i anspråk av "pysselflickorna". Tja flickor är väl kanske inte är den bästa beskrivningen...Tjejer, kvinnor, tanter eller k..., pick a choice...totalt var de i alla fall tio stycken av det täcka könet som sysselsatte sig med att dricka vin och glögg och göra egna julkort med hjälp av embossing teknik. Det är lite "klipp och klistra klubben" för vuxna över det hela, men resultatet blir väldigt snyggt. Jag är ju helt novis själv, men har förstått att noggrannhet och tålamod är egenskaper som borgar för bra kvalitet för slutresultatet.
Själv landade jag i soffan med en god Balvenie whiskey. Det var inte helt fel det heller. Nerifrån hörde man skratt och tjöt, så det verkade som om de hade en trevlig stund. Till och med svärmor som innan hade klargjort att "något sådant klarar jag inte av" producerade en hel hög. Vid halv elva tiden verkade alla nöjda och ligan drog sig hemåt.
Familjen samlade ihop sig en stund i soffan innan vi somnade sött.



Idag har Catarina jobbat och barnen fick jordens sovmorgon. Själv fick jag ordnat med salt och flis för att förhindra halka i trädgården. Dessutom fick jag ordant vintedäcken. Känns gôtt!
Nu softar vi i soffan och har hyrt några dvd'er. Eftersom Alina och Emmie showdansar, så kändes det som en liten allmänbildningsaktivitet skulle vara på sin plats. Därför hade Catarina lovat/bestämt att det skulle hyras Dirty Dancing. Vissa kallar den en klassiker, men jag vet inte...man kan väl ändå erkänna att det är en film man kommer ihåg men det är kanske lite lycket att påstå att det var en kvalitetsfilm...För dansintresserade är den nog uppskattad.
Vem vet, vi kanske får ta del av deras recension i nästa blogg?
Tills nästa gång: Puss på er allihopa!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ser att flitens lampa lyser...tror stenhårt på kombinationen arbete och nöje! Börjar du hitta formen igen...du borde ju ha jetleg...
Jättefina kort...förstår att de var nöjda!
Idag har Martin svurit mycket...vi sätter panel i yngste sonens rum och det blev en massa sladdjobb idag som inte var planerat...men det blev fönsterfoder...vilket det fönstret aldrig haft...looks really nice...cleant liksom! Renoveringen fortsätter...jag målar och han sätter upp panelen...bara lite kvar!
Kram,
Gillenängarna