Sidor

torsdag 9 juli 2009

15 grader och tungt regn...det är semester!

Naturens nycker spelar en del spratt emellanåt. Från högsommarvärme för en vecka sedan, när vi satte barnen på tåget till Växjö, till en blöt, blåsig och kall tillvaro i de djupa småländska skogarna känns som milsvid skillnad.
Barnen åkte till farmor och farfar i torsdags och det blev plötsligt väldigt tyst hemma. I fredags åkte vi upp till Pontus, Stina och Ingrid i Tjuvkil och fick en helt underbar kväll med sol, bad, sill & nubbe och grillat. Men framför allt trevligt umgänge.
Till Pontus och Stina: Tack så hemskt mycket. Det var en höjdare!
Eftersom vi skulle sova över, tittade vi inte speciellt mycket på klockan...vi somnade väl vid tre-snåret...och en pigg liten Ingrid slog upp de blå klockan halv sju! Då blev pappa glad...
Frukost, Melodikrysset, slappande nere på stranden och en portion Lena Ph som sommarpratare gjorde själen gott! Strax efter två var vi tvungna att bege oss hemåt för att förbereda oss inför kvällens stundande 40-årsskiva i Billdal.
Lätt uppsnofsade i den nästan trettiogradiga värmen anlände vi till Skintebo Gille (vilket var en utomordentligt väl placerad festlokal invid hamnen i Skintebo). Stefan fyllde 40 och ett stort antal gäser hade tagit fasta på inbjudan för att fira hans inträde i den gyllene medelåldern. Inte helt oväntat haglade det kommentarer och diverse uppvisningar med hänvising till fotbollsallsvenskan...Poängpromenad, lekar och sånger i solnedgången förgyllde kvällen och vad vi förstod så avslutade de sista gästerna med nattbad vid tretiden på morgonen. Tyvärr hade vi inte uthållighet nog att fixa det. Men när vi lämnade spelades schlagermusiken på god (?) volym i sommarnatten och badavslutningen var väl inte helt oväntad.
Söndagen gick i trädgårdtjänstens tecken ihop med viss uppladding inför de sista skälvande arbetsdagarna innan semestern drar igång. Fortfarande med gott väder och varm temperatur. I måndags drog emellertid regnet in och man anar sig till hur vältajmad vår semestern blir. I vanlig ordning briserade en "goding" på jobbet, som tog nen del kraft och energi "fem i tolv". Är det inte märkligt att det alltid blir så?
Nöjdheten steg flera nivåer när man satte "Out of Office" i Outlook och inte hade ett enda mail liggande kvar. Får se hur länge det varar...?
Tisdagkvällen gick till för att packa ihop inför en dryg vecka Småland och vi klev upp normal tid för att dra iväg strax efter klockan åtta på morgonen.
Här kommer ett avsnitt man, som man kanske inte skyltar med så mycket....Varför gick vi upp så tidigt? Jo vi skulle göra ett "quickstop" i Ullared....Mmm ni hör hur det låter. Ett Quickstop. Snacka om motsägelsefullt! Det som hägrade var att anskaffa patroner till skrivaren och har man vägarna förbi är det en god affär! Ca 40% billigare än hemma i Gbg! En vistelse i Ullared kan vara den yttersta utmaningen för ens mentala hälsa, men det är lite fascinerande och se hur det växer och knakar. Det är ju numera inte bara GeKå's i Ullared. Runt omkring öppnas Outlets av alla möjliga och omöjliga slag. Allt ifrån skor till möbler och erotik i en salig blandning. Och detta mitt ute i skogen. Far off från någon större farled. Jag fattar inte hur det gick till!
Vi kom emellertid helskinnade därifrån med fullgjort uppdrag och anlände Växjö vid halvtvåsnåret. I vanlig ordning väntade Farmor och farfar med fika när vi kom fram. Alina och Emmie sken som små solar, så nog hade de saknat oss lite i alla fall...;-)...även om de inte ville erkänna det.
På eftermiddagen åkte vi in till stan, då Emmie behövde ha ett par joggingskor för att komma igång med sin sommarträning för handbollen. När det kommer till anskaffning av sådana här prylar är det något jag inte begriper. Det verkar helt omöjligt att få tonårstjejer att förstå att det viktigaste när man köper joggingskor är inte hur de ser ut utan hur de sitter och vilka andra egenskaper de har. Tvåhundratusen kommentarer kring vad hon skulle tänka på men det enda hon intresserade sig för var utseendet. Fel form, fel färg, fel...ja ett tag var det mesta fel. Men uthållighet och fokus gjorde att vi till slut kom hem med de nya dojorna.
Idag var planen att de skulle invigas och till vår stora förtjusning öppnade himlen sina portar precis efter frukosten. Nu finns det ju inget dåligt väder...eller hur var det nu? Nej idag var det dåligt väder, så vi vilade på hanen ett tag innan vi kom ut för vårt första pass. Nya skor och inte helt van vid att ut och jogga gjorde att det blev lite "knöligt", men jag tyckte hon gjorde en bra insats och vi fullföljde 25 minuter jogging följt av start-träning och en hel del stretching. Så nu är vi igång. Imorgon väntar nya övningar och förhoppningsvis lite bättre väder och kanske lite sol både ute och i sinne...?
Nu blev det en ganska lång första semesterblogg. Nya rön följer i mrogon med insiktsfulla rapporter från de djupa skogarna.
Adios och puss i ljumsken!

///pace

2 kommentarer:

Bella sa...

Vill bara önska familjen en skön semester! Vi hoppas också på lite bättre väder...Martin började sin semester i måndags och vi är redo att ge oss ut och segla men vill invänta lite bättre väder... det skall ju njutas när man har semester!
Ha det bäst!
Kram,
Familjen Gillenäng

Anonym sa...

Hej Erlandssons!
Härligt med semesterbloggar! Jag och Ann loggar ut på semester från idag och killarna kommer hem från en veckas "språkresa" i Göteborg i morgon. Vi åker ner till Bästkusten om en dryg vecka och stannar tills barnen kan säga "moln, tisdag, kex" ordentligt och hejar på Blåvitt igen istället för AIK...

Ha en skön sommmar!

Hultmans