Sidor

fredag 19 juni 2009

12 grader och regn...det är ju klart...det är ju Midsommar!

Ännu en gång var det ett tag sedan sist. Tiden flyger i vanlig ordning och efter Alinas bal har vi bland annat haft skolavslutning för Emmie, vilket var extra kul då sexorna var de som ansvarade för arrangemanget och man måste tillstå att de skötte det med bravur! Farmor och farfar var uppe dagen till ära och trängdes med övriga under paraplyerna på Flunsåsparken. Det blandades skönsång med sketcher och modevisning allt under sexornas kontroll.
Klass 6 på Lerlyckeskolan tar emor rosor från 0:orna. Emmie flinar i mitten...
En milstolpe passerades på Junicupen i Uddevalla, dvs Emmie spelade och bodde med laget på Agnesbergsskolan och vi befann oss på annan ort. Detta var tredje steget i hennes "utbildning" och det gick kanonbra!!! Vi var bara där för att titta på matcherna för att resterande tid "hänga" med Familjen Öjerskär i Fjällbacka med omnejd.

Bjurslätt hade två lag med i cupen och temat för lagen var "Frihet under Ansvar" och vad vi kunde förstå så skötte sig tjejerna exemplariskt mellan matcherna. Rent sportsligt gick det både bra och dåligt. Det ena laget gick vidare till A-slutspel, där man gick på pumpen mot Lysekil trots bra spel. Emmies lag hade ett par tuffa matcher i gruppspelet och gick vidare till B-slutspel, slog sig fram till Semi-final, där man tyvärr förlorade mot Önnered.

Det var extra surt eftersom man slog dom i gruppspelet, men sånt är livet i handboll. Ibland studsar det åt fel håll.

Direkt efteråt var det mesta pest och pina, bland annat på grund av en del skoskav, ömma tår och andra skavanker men kanske framför allt för att man gärna vill vinna (vilket vi får anse vara en god egenskap).
Från föräldrarhåll blev det god uppslutning och vi vandrade mellan planerna för att inte bara följa tjejernas matcher utan även resten av Bjurslätts matcher. På lördagen var det rätt dåligt väder med regnskurar och en hel del blåst. Inget mysigt alls! Söndagen och Måndagen var lite bättre dår det i alla fall var uppehåll och solen tittade fram emellanåt för att värma våra frusna själar.
Ett gäng glada och stöttande föräldrar på gräsplanerna i Uddevalla.

På fredagkvällen åkte vi (förutom Emmie) direkt upp till Fjällbacka, där vi checkade in på "Pensionat POHL" och nästan direkt gick och hämtade upp de förbeställda havskräftorna som skulle avnjutas på kvällen. Då vädret var rätt bedrövligt fick vi flytta in kräftskivan inomhus. En lärdom när det gäller kräftor: Ju mindre desto bättre (givetvis inom ramarna för vad som är lagligt...;-)).

Fru Pank drog vinstlotten och fick bo uppe i Örnnästet med en sagolik utsikt över Fjällbacka och dess omgivningar. När ni ser bilden ovan förstår ni vad vi menar...

Efter matcherna på lördagen fick vi en tur på havet och besökte Öjerskärs residens på Dyngö. Solen sken från klarblå himmel och vi blev bjudna på lite att dricka i solskenet. Mums!

Som gammal landkrabba kan man inte annat än att uppskatta de karga omgivningarna i den bohusländska skärgården. När solen strålar och man glider mellan skären inser man att man missat lite under sin uppväxt...


Till kvällen hamnade i utomhus med kräftor till förrätt och grillat kött till huvudrätt. Riktigt gott och så trevligt vi hade! Ett stort tack till Familen Öjeskär för sin generositet och trevliga bemötande! Det finns en stor risk att vi våldgästar er i sommar!

Veckan har annars rullat på i vanlig ordning med undantag av att vi var och såg U21 matchen mellan England och Spanien igår kväll. Lite kyligt, men kul att se morgondagens stjärnor och lite förvånande var väl att att England vann klart. Vi var där med ett gäng från jobbet, däribland fem Engelsmän, som jublade ordentligt när vinsten var ett faktum.

3 kommentarer:

Emmieninna sa...

hejjsan mamma!
när du komenterar på min blogg så skriver du ju familjens blogg. då skriver du fel adress. de ska la vara http://paceerlandsson.blogspot.com o inte paceerlandsson.logspot.com... eller?

Emmieninna sa...

det är ju väldigt viktigt att skriva ordentligt eller hur?

Emmie sa...

SVAR: sebbe var inte med ute hos farmor och farfar ;) han stannade hemma ;)<3