Sidor

måndag 13 juli 2009

En blöt rapport från de djupa skogarna

Vad är väl en semster utan sol och bad? Den kan ju vara både trist, långtråkig och alldelles fruktansvärt ... seg!!! Det har ju i och för sig varit avslappnande med en tillvaro utan krav och förväntningar, men själen hade mått bra av lite sol på näsan! Som alternativ själavård tog vi ett bad i tunnan och lät det varma vattnet och den kalla ölen massera oss utvärtes och invärtes... Som tur är har Alina och Emmie rumsterat runt med kusinerna, så de har fyllt tiden med diverse upptåg. För min och Catarinas del har det blivit en del bokslukande. Den sista boken vi båda konsumerat är Camilla Läckbergs "Sjöjungfrun" och vi var ganska överens om att den var nog hennes bästa hittills. För egen del var hennes första, "Isprinsessan" rätt okej, men sedan dess har hon inte nått upp till den nivån., förrän nu. Det är väl bara att gratulera!
I går blev det en favorit i repris från förra året. Vi tog en tur ner till Familjen Olsson på Ekö, strax utanför Karlshamn. I vanlig ordning tuffade Olsson själv in till Matvik med fiskebåten och hämtade upp vårt sällskap. Förutom Fam pace, farmor och farfar var vi kompletterade med moster Yvonne och kusin Ola. När vi lade ut från Matvik fick vi äntligen möta solen!
Väl ute på Ekö mötte Ia och kusin Maggan med sin lilla Kajsa och schäfern Terra upp på bryggan. Det noterades att Olsson målat om badtunnan i matchande färg till bastun nere vid bryggan. Ni ser hur bra det blev här intill.
Det blev en kanonskön eftermiddag med kaffe, övandring, grillning följt av marinerade jordgubbar med kladdkaka och grädde. MUMS!
Detta ackopanjerades av idelt solsken och en två-årig Kajsa som pratade med alla hela tiden. Det var inte mycket man förstod, men hon ville berätta något hela tiden. Sicket litet charmtroll! Vad månde det bli av henne? Antingen blir hon sportkommentator på Radiosporten eller tar över som en kvinnlig motsvarighet till munvädret Clabbe af Geijerstam...den som lever får se!
För första gången provade vi på att spela Mah Jong...och det var inte helt enkelt. Ingen av oss hade spelat det tidigare, så vi fick försöka förstå reglerna utifrån en, inte helt strukturerad, regelbeskrivning. Vi lyckades inte ta till oss alla delar, men tillräckligt mycket för att det skulle locka till att lära sig mer av det. Spelet har potential , men man ska ha gott om tid för att spela det...som när det regnar på semestern...
Idag lyckades jag, Catarina och farmor prestera en promenad på nästan en timme innan kusinerna dök upp i tid för lunch. Riktigt skönt! Barnen hyste förhoppningar om att bada, men vädret sänkte humöret och i stället blev det backgammon, Jenga och andra inomhusaktiviteter.
I morgon bär det av till Sturkö när mormor Elsa Märta Ingeborg fyller 89 år och vi ser fram emot smaskiga mingelbilder från festligheterna...Nu stundar eftermiddagskaffe...Adios!

1 kommentar:

Jenny sa...

Hoppas att ni har en go dag på Sturkö. Vi har hur som helst sol, blå himmel och drygt 20grader här i Växjö:-D

Vi hörs!