Sidor

torsdag 31 juli 2008

Underbara dagar på Brännö

Semestern fortsätter med oförminskad styrka, men så ibland bara händer det.
Igår var en sådan dag. Vi vaknar på morgonen, tittar ut och utbrister "Nämen vad f-n! Det skulle ju vara bra väder, inte regntunga skyar och mullrande åskväder!"
Äntligen skulle vi nämligen få träff på Fam Svensson-Söderström och göra ett "hemma hos" kombinerast med Backgammon utmaning i deras sommarhus på Brännö.
Men varför ska det alltid strula till sig när man väl lyckats få till det?. Nåväl, vad är väl en dag på Brännö med svensk högsommar inklusive sol och bad när man kan krypa inomhus under gråtunga regnmoln?
Vi lät oss emellertid inte nedslås av detta utan packade bilen och styrde kosan ut mot Långedrag, där Peter skulle möta upp med båten runt klockan elva.
Väl ute vid Långedrag visade både solen och Peter upp sig från sina bästa sidor och vi for direkt ut till Brännö. Efter att ha lastat flakmoppen klättrade vi oss upp till det Svensson-Södesrströmska residenset, där det blev fika, sol och bad innan vi startade den heta Backgammon utmaningen.

Man måste tillstå att de hittat ett rätt schysst sommarboende

Giganternas kamp tar sin början.

Tyvärr visade den sig bli inte fullt så het som vi hoppats på (Svensson-Söderström tog en ointaglig 2-0 ledning som gav en del smolk i Erlandssons bägare...)
Efter badet hann vi dock med ett besök uppe på Utsikten, där vi avnjöt kylda drycker och en bedårande utsikt över hela Göteborgs Södra skärgård. Smått fantastiskt på min ära!



Utsikt från Utsikten på Brännö

Helt i linje med övriga upplevelser bjöds det på en underbar middag och vi hann precis upp till Utsikten igen för att ta del av solnedgången. Fortfarande diskuteras om solnedgången var 21.30 eller om det var solbortgången...

Catarina och Alina njuter av utsikten och solnedgången

Peter spanar

Efter Utsikten blev det kaffe och nybakad vinbärspaj (kanonbakat tjejer!) och till det avnjöt vi en välsmakande Glenfiddich...Mums!

Lagom välmående bestämde vi sedan att vi skulle ta oss ett kvällsdopp och vi tog Flakmoppen mot Brännö Brygga.

Nattens riddare på väg mot kvällsdopp

Torsdagen präglades av sol, bad och båt. På förmiddagen var vi och tankade båten, hämtade upp Ullis, Bengt, Sofie och Freja och vi spenderade sedan hela dagen på havet ute vid Vinga.

Fannie, Emmy och Alina kör gummibåt

Hela gänget fikar på båten.

Fanny försöker tygla en bångstyrig gummibåt...

Alina och Sofie på äventyr

Fanny, Freja och Emmie fick stopp på båten och tvingades ro...eller vad det nu var?

Det blir lätt lite trångt om saligheten nätr man är elva personer ombord en Nimbus 250...här trasslar vi ihop fiskeutrustningen när vi ska försöka få upp lite makrill...

Till sist en bild på solnedgången från Utsikten på Brännö. Det är en passande bild som får summera två helt underbara dagar på Brännö.

Puss på er alla som läser bloggen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken härlig sommar ni haft - tack för igår det blev en toppen avslutning på våran semester! Jonas har kört igång med badrummet, vem vet? jag kanske kommer uppdatera bloggen till rätt temperatur. Kram Annika