Sidor

torsdag 17 juli 2008

Fantastiska dagar på Ekö

Så landade vi efter mycket om och men i Matvik, där Ia och Mats mötte upp oss med den lille fiskebåten för transport ut till Ekö. Vi blev tyvärr en halvtimma sena, men väl på plats fick vi en god tur ut till ön.
Middag i form av Hamburgare och Pommes Frites följt av den sedvanliga rundan runt ön. Mats guidade förträffligt och delgav insikter om både det ena och det andra. Totalt på ön finns det 32 fastigheter, där man bor året runt i 2 av dom, där Ia och Mats har det ena.

Väl tillbaka blev det en god kopp kaffe och umgänge i lugn skärgårdsmiljö, vilket var fantastiskt avslappnande. Bland annat visade Ia lite tankar kring en del konstnärliga uppslag...och de var riktigt intressanta! Go Ia Go!




Vi fick eget boende i gäststugan och en stund läsande innan vi kröp ner till kojs gjorde susen. Patric och Alina slafade på loftet och Catarina och Emmie tog dubbelsängen. Summa summarum: Vi sov som små grisar!



Frukost serverades klockan nio och det var hela paketet med gröt, ägg, juice, smörgås, kaffe the,... Ja, det var som det bästa pensionat! En underbar start på dagen. Efter frukosten bar det av med den lilla båten för att hämta farmor och farfar.







På utsatt tid gled Farfar upp med limosinen och efter snabb avlastning bar det iväg ut till Ekö igen. Väl framme stundade kaffe med vidunderlig utsikt över nejden.










När klockan slog halv fyra anlände Mattias, Maria och barnen till Matvik och Mats taxiservice ryckte ut. Under tiden mognade grillen och maten gjordes färdig så att det bara var att sätta sig till bords när de anlände. Man måste ändå tillstå att, trots att vi inte ses speciellt ofta, så är det väldigt trevligt att umgås med familjen Olssons.

Till sist kommer det några bilder på carmtrollet Vera:

Tills nästa gång: PUSS!



Inga kommentarer: