Sidor

onsdag 28 december 2011

God morgon Världen!
Med tanke på de något mediokra IT-resurserna man har på Railey Beach, blir det tyvärr bara en enkel inspirationsbild från detta stället innan vi kommer till "mer civiliserade delar" av Thailand. Vi har nu spenderat två nätter på en halvö utanför Ao Nang som dessutom saknar någon form av fasktlandsförbindelse. Anledningen ser ni på bilden nedan. Naturen spelar en viss roll och man får förlita sig på long-tail-båtar fölr transport till och från Railey Beach.

Vi bor på ett någorlunda ok hotell (Viewpoint Resort), i ett rum/bungalow som ligger inbäddat i grönskan och tyvärr har vi inte någon utsikt över havet, vilket skulle varit helt enastående om inte en massa träd stod i vägen. Vi kommer att dela med oss med fler bilder från detta underbara landskap.
På Railey finns en strand som vid flera tillfällen utesetts till en av världens finaste stränder. Phra Nang Beach är i sig en helt fantastisk plats med mjuk, underbar sand och smaragdgrönt vatten i bjärt kontrast till klippformationer som reser sig abrupt ur havet till en höjd på hundra meter eller mer. Dessa klippor är ett himmelrike för klättrare och klippentusiaster.
Allt detta vore helt underbart om det inte var för alla dessa människor...När vi kom till Phra Nang igår fick vi en deja Vu känsla...Lilleby i mitten av Juli. Smockfullt med folk, packade som sillar längs stranden. Detta tog udden av hela upplevelsen, även om vi lyckades hitta en mindre belamrad plats längst bort på stranden. Det pittoreska inslaget för dagen var väl lunch-serveringen från long-tail-båt, där man kunde få alla möjliga thai-rätter plus även pannkakor, grillade majskolvar, hamburgare, baguetter, öl, chips mm. Som det brukar vara med mat fårn "ett hål i väggen" var det inte alls dumt och faktiskt en bidragande orsak till att vi kom tillbaka till detta kaos även idag.
Ikväll blir det en lugn middag, packning av väskorna för att imorgon bitti forslas vidare till Phuket. Vi har aldrig varit där, men hoppas bli positivt överraskade, då vi inte vill uppleva ett "Lilleby-syndrom" igen. Skulle det bli så, kommer vi i alla fall ha ett riktigt trevligt sällskap i form av Fam Ö. Så tills vi syns igen i cyberrymden hoppas jag ni alla får några trevliga mellandagar innan vi firar i det nya året!

God Fortsättning!

/pace

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter sååå härligt och det framkallar många minnen från våra resor till Thailand. Om ni kommer till Kamala Beach så får ni inte missa att gå på Fantasy - det är en stor nöjespark med massor av lyx, allt är för turister, men ändå värt att se - om det finns kvar. Vi var där 2006. Vi bodde då på Kamala Beach Resort som verkligen var kanonfint och nybyggt efter Tsunamin, annars fanns det inte så många bra ställen där just då. Om ni vill så kan ni gå in och läsa från vår resedagbok som vi gjorde då 2006, den finns på http://www.resdagboken.se/m/Fam%20Larsson/thailand-2006-148651/

Ha det så gott
Veronica

Anonym sa...

Här kommer en länk till nöjesparken jag skrev om tidigare
http://www.phuket-fantasea.com

Missa isåfall inte att se uppträdandet som dom har.

/Veronica