Sidor

söndag 25 december 2011

En resumé från Julafton.
Bor man nästgårds till Southern Lanta, kan man inte låta bli att anmäla sig till den årliga Julfesten. Nu hade vi ju inte gjort detta tidigare, men minnena från ett hejdlöst Nyårsfirande med familjen Stålhandske och Hultman för si sådär en fyra år sedan gjorde sig påmint och vi insåg att vi omöjligt får missa detta. Tyvärr hittade vi inte lika väldresserade partymänniskor som Hultmans och Stålhandske, så vi fick helt enkelt sköta den ruljansen av egen kraft.
Partyt började klockan 19 med en dignande buffé med det mesta från färsk frukt via Green Curry Sea Food, Chicken w Cashew Nuts, Thailändsk soppa, Spagetti Bolognese och Minced Beef with Basil Leaves till ett lagom omfattande dessertbord. Till detta avnjöts ett antal väl kylda Chang (till de vuxna trots vår servitörs idoga förök att servera Alina den ena alkoholhaltiga drycken efter den andra. Som tur var utan resultat..;-).

Southern Lantas numera berömda eldshow
Med maten stabilt på plats tog den riktigt imponerande eldshowen fart på stranden strax nedanför där vi
 satt. Flammande eld i nattens mörker till pumpande musik och en välkomponerad koreografi gör susen och man blir smått imponerad.

Efter denna svettiga uppvisning gjordes plats för finfint besök. 
Thailanstomte i egen hög person
Självaste Tomten hade vägarna förbi och passade på att hälsa på alla barnen och delade ut mängder med klappar ur sim oädnligt djupa säck. Enligt uppgift påstod han att han hade läget under full kontroll och skulle med god marginal hinna till det kalla landet Sverige för att i god tid hinna lämna klapparna till dom också. Vi som träffat Tomten tidigare, vet ju med oss att hans dialekt kan variera lite beroende på vilket humör han är på. Hummöret han visade upp i Thailand måste varit något mycket annorlunda eftersom dialekten inte kändes igen från något tidigare år...

En av många färgglada inridienser...
Skön dans till anskrämlig musik
- en något annorlunda kombo
Med glada barn vartän man tittade sög det lite i partytarmen och vi beställde in lite ytterligare läckerheter. En Breezer Lime till Mamma och en mer vågad Lanta Special till Pappa fick släcka törsten i den ljumma kvällen medans vi avnjöt klassisk Thailändsk dans till en musik som kän liknas vid att någon ihärdigt försöker ha ihjäl katten i grannskapet....vackert? det vete f-n...
Efter ett par omgångars dans lyfte vi från detta Partaj och styrde kosan mot vår egen enkla julklappsutdelning på terassen och tyvärr utanm inslag av pratglad Tomte. Nu gick det ingen nöd på oss och paketutdelningen förlöpte utan missöden med kameraväskor, muffinsmaskiner, raggsockar och annat smått och gott som fann sina rättmätiga ägare. Dessutom hann vi med vårt dagliga Vist.spel och ställningen när vi bröt för dagen var ju, som tidigare nämnts 89-84 till P&E.

Uppe med tuppen var vi inte idag på Juldagsmorgonen. En välförtjänt sovmorgon utan skramlande väckarklockor kändes riktigt skönt. Med en ordentlig frukost i magen drog vi oss ner till stranden och intog horisontalläge. Som tur var låg vi "dickt an", annars hade vi sannolikt blåst iväg över nejden. Värmen finns här, men de sista dagarnas blåst har varit lite i överkant (men som vi förstått på en del tidningsrubriker, är det säkert bara en stilla krusning på ytan jämfört med stormar som rör sig över Skandinavien för närvarande). Vi klagar inte! Istället borrar vi ner oss i sanden på stranden och biter ihop. Till slut behövde vi dock fylla på näringsintaget och vi drog oss iväg på en liten promenad söderut längs stranden tills vi hittade ett charmigt litet ställe med kanongod mat och en skön attityd till livet och tillvaron.

En skön vy från dagens lunchställe
Landa i solstolen? - Gärna det!
...liksom här....
Tänkvärda ord...
Imorgon blir det hotellfrukost innan vi stänger igen väskorna för transport till Railey Beach utanför Ao Nang. Vi får hoppas att bokningen verkligen gäller, så att vi får tak över huvudet....Sedan gäller det att lösa nästkommande period med en förhoppning om nyårsfirande på Kamala Beach....men blir det inte det, får vi hitta på något annat. Det får de kommande dagarna utvisa...
Så nästa gång blir det ett nedslag från en ny plats och tills dess:
Må Gott och Ta Hand Om Varandra!!! önskar Fam PACE

Inga kommentarer: