Sidor

fredag 30 december 2011


När det gäller IT-miljön, finns en del att önska även här i Phuket, så det blir inte mycket bilder detta inlägg heller, men den som väntar på något gott väntar inte för länge...
Så anlände vi igår till Kamala Beach, Phuket....vilket visade sig vara ett annat Thailand än det vi upplevt hittills.  Klart mycket mer liv, rörelse och människor än vad vi vant oss vid hittills. Vilket har både sina ljusa och mörka sidor.
När vi väl checkat in på The Club, tog vi en promenad ner mot stranden för att inmundiga en god lunch. När vi kom ner på själva stranden fick vi en smärre chock. Upplevelsen var inte längre som "Thailands Lilleby" utan mer som ett Tylösand mitt under svensk högsommar. Det kändes som folk verkligen låg som packade sillar. Vi var dock ganska snabbt överens om att detta måste vi se positivt på och konstatera att det kommer att finnas ljuspunkter här också. När vi väl avnjutit lunchen och dragit oss tillbaka till hotellet och tog ett gott bad i poolen i väntan på att Fam Ö skulle ansluta.
Om de var slitna efter "Farmor Lisbeths" 65-årsskiva dagen innan, märkte vi inte mycket av det. En kall pilsner vid poolkanten och en dusch senare drog vi iväg till restauranten hela sällskapet (dvs tolv stycken, där 8 utgjordes av släkten Ö).  God mat trevligt sällskap och "strandhugg" i diverse butiker och andra hak innan vi landade in på hotellet gjorde det till en rätt bra dag i sin helhet.
Idag har vi spenderat en god heldag på en lugnare del av stranden inklusive solstol, vilket gjort Emmie rätt nöjd, och man kan lugnt säga att Kamala gått från klarhet till klarhet. Den enda smolken i glädjebägaren är att Catarina fått en släng av något i magen, vilket gjort att hon mått rätt tjyvens större delen av dagen. Dock får man vara glad för att det finns hjälpsamma människor och vips hade en bekant till Lasse och Lisbeth ordnat fram lite röda piller om man har kräkits och gröna piller om det kommer andra vägen. Med dessa i kroppen ökar sannolikheten för ett snabbt tillfrisknande och hittills ser det ut att fungera bra.
Det har varit lite varmare och fuktigare idag, så solen har tagit sin beskärda del, vilket gjort att några av oss har numera en smått gyllenbrun ton...
Häftigt höga vågor har gjort dagen kul, eftersom vi bodysurfat ne hel del. För egen del genomförde jag en sk helkropps-peeling med hjälp av en kraftig våg och en ganska sträv sandstrand...intressant upplevelse får man nog tillstå...;-)
Imorgon stundar nyårsafton och vi hoppas på ett hejdundrande tolvslag med magnifika fyrverkerier, iskall champagne i värmen och ljummen sand mellan tårna...det ni! era stackare som tvingas ut i snålblåsten och kylan för att huttrande skåla in det nya året. Vi ska tänka på er och i lagom god tid hoppas vi kunna dela med oss av vår erfarenhet iom att vi ligger våra sex timmar före.
Om inte annat, ber vi att få tillönska ett gott slut och ett Gott Nytt År!
///PACE

Inga kommentarer: