Sidor

tisdag 7 april 2009

Kalas helg!

Äntligen lite sol på näsan! Är det inte märkligt hur några solstrålar kan få humöret att gå i spinn. Det räcker med att den stora gulingen visar sig från en bättre sida och att termometern går över tio grader, så känns det som om man fått världens "shot" med piggelin-medel. Den sega mörker-koman är som bortblåst och istället spritter kroppen av vårkänslor och benen fylls med spring. Efter vårens förkylningsomgång kom vi till slut ut på en stapplande promenad och det är fascinerande att se hur resten av den svenska befolkningen kryper fram ur sina hålor, börjar riva i sina trädgårdar, byta till sommardäck och putsa sina bilar skinande blanka. Grannskapet vaknar verkligen till liv!
Nu har vi en femtonåring i familjen! Alina blev stor i Fredags och väcktes med sjönsång och presenter. I helgfen kom sedan släkten på kalas, där vi för ovanlighets skull bjöd på soppa. Ja inte till våra kräsna barn. De fick fläskfilé, potatisklyftor och Bea-sås, vilket föll i god jord. De vuxna fick en fisksoppa med Grape- och Avocadosalsa och till det nybakt bröd och en fruktig Riesling. Nu är man lite part i målet, men det blev riktigt gott. Mycket och gott. Ja, till och med så gott att vi ätit soppan både i Söndags och i går...
Igår hade dessutom Alina tjejmiddag till sin egenära. Hon och hennes kompisar sätter vissa krav på matsedel och kock...Själv äter Alina minimalt med grönsaker medan hon har två kompisar som är vegeterianer. Dessutom tål en av dom inte fisk...Ni kan ju tänka er hur diskussionen gick kring vad hon skulle bjuda på...Vi diskuterade att köra färsk pasta med lite olika såser till, men något fick Alina att skippa det alternativet. Hhhmm, men pizza då? Jo det kan ju bli bra. Egen pizza, där var och en får vara med och völja fyllning och så avsätter man en del av pizzan till vegeterianerna...kanon...tills. Just det! Det visade sig att en tjej var allergisk mot tomater, så hela pizzakonceptet föll...Tillbaka på ruta noll.
Till slut fick vi till det. Det blev Thai-stukad meny. En vegetarisk gryta med fänkål, lök, paprika, morötter, broccoli kokosmjölk och röd curry. En wokad kyckling med cashewnötter och som kmplement wokad färsk sparris med cashewnötter. (Denuppmärksamme läsaren inser att vi är lite av cashew-addicts i familjen). Givtvis avslutades med en kaloribomb till chokladkaka som dessert.
Mot alla odds gick vi med på att hålla oss ur sikte under tjemiddagen, så medan Emmie var på handbollsträningen tog föräldrarna sina träningsbagar och svettades i gymet i någon timme varefter vi åkte hem till Wehlanders för fika och umgånge. När vi väl kom hem vid tiosnåret höll tjerna på med Singstar och sjönsång skönsång genom hela huset. Det verkade som att de hade haft det kul och va vi kunde förstå av sviterna, så hade de skött sig utomordentligt.

Inga kommentarer: