Sidor

söndag 12 april 2009

Påsk

Det var ett tag sedan sit. Det är Påskdagen och familjen har landat ner i soffan framför dumburken. Helgen har hittils varit så där lagom. I Fredags tog vi det riktigt lugnt förutom att vi inhandlade det som skulle behövas till Påskmiddagen.
Familjerna Öijerskär och Wehlander var inbjudna till att fira Påsk. Det var samling vid pumpen klockan fyra och vi fick en fantastisk stund i solen med svala drycker och trevligt umgänge. Alina hade förberett en ordentlig ägg-jakt för barnen, vilket sysselsatte dom kors och tvärs genom trädgården. Till sist hade de allíhop fått varsitt påskägg, som de omedelbums började gräva i....
Vi hade en fantastisk trevlig kväll med kulinariska höjdpunkter som Parmakyckling och Creme Brullé.

På begäran kommer här receptet på Parmakyckling. Riktigt mumsigt!
Ingredienser (4p):
4 kycklingfiléer
Torkad oregano, salt, peppar
Olivolja till stekning
4 skivor rökt parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 msk Madeira
2 klyftor vitlök
Rotsakslåda:
600g småpotatis
2 morötter
1/2 fänkål
1 gul lök
klyftor från en vitlök
Färsk timjan
Salsa:
4 dl hallon, helst färska
2 msk hackad rödlök
2 msk balsamvinäger
1 dl hasselnötter
1 krm salt

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala vitlök, skala och hacka rödlök. Rosta grovhackade hasselnötter i torr stekpanna. Rengör potatis och rotsaker
2. Krydda filéerna med salt, peppar och oregano. Hetta upp matfett i pannan och bryn fileerna hastigt.
3. Linda parmaskinka runt filéerna. Lägg i ugnssäker form.
4. Olja in en ugnssäker form. Skär rotsakerna i bitar och blanda med de hela vitlöksklyftorna. Salta och sätt i ugnen under 45 min.
5. Rör ihop grädde, balsamvinäger, fond, madeira. Tillsätt pressad vitlök. Häll det i formen. Sätt i ugnen i 15 minuter.
Salsa: Blanda ihop alla ingredienser.


Morgonen var, av förklariga anledningar något seg, men till slut kom vi ut på en promenad och njöt av det sköna vädret. Efter en kaffe hos Fam Ö gjorde vi ett ordentligt pass i trädgården. Gött!!! Det är märkligt vad lite hederligt kroppsarbete kan göra för kropp och själ!!!

2 kommentarer:

Bella sa...

Tack för hälsningen...nu blir det i sista minuten som jag får iväg en jag med...GLAD PÅSK! Passar även på att skicka en vårhälsning nu när vi har dessa underbara vårdagar! Får nog prova receptet ovan...såg ut att vara ett väl bevarat ett...svårutskackat...om jag tolkat bilden på Patric upp och ner!
Kramar,
Ing-Britt och resten av gänget

The Wehlander family sa...

Tack för en väldigt trevlig kväll och super att receptet finns. Sicken service!