Sidor

onsdag 11 februari 2009

Hej mitt vinterland!

God kväll go'vänner! Mitt i sportlovet och vi anlände till Farmor och Farfar vid fem-tiden i eftermiddags. Som vanligt väntade smaskig middag. Idag med Alinas favorit - Currykyckling -Mums!
Här nere i de småländska skogarna råder mer vinter än på västkusten. Någon minusgrad och ett vitt täcke pryder nejden, vilket innebär vissa möjligheter till skridskoåkning i morgon. Med tanke på att barnen inte varit i bästa form under veckan känns det som om det gör susen med lite vinteraktiviteter.
Anledningen till vårt besök i världsmetropoloen är att Farmor numera är en fullfjädrad pensionär och det känns som en sak att fira. Det blir inga stora åthävor utan en mer familjär tillställning...kan ju vara skönt med tanke på förra helgens lite tyngre aktivitet och med thanche på stundande bröllop till helgen mellan blivande herr och fru Thanche.
Att bli pensionär triggar nog en hel del tankar kring livet och dess gänglighet. Under middagen hade vi en intressant diskussion kring vad man ska tänka på och vilka åtgärder man bör vidta för att undvika tråkigheter om någon i ens närhet skulle gå bort. Det slår en att det inte bara handlar om de äldre utan är något som alla borde fundera över. Vår tid på detta klot är ju, när allt kommer omkring, rätt begränsad.
Och nu rubbas cirklarna. Sitter framför TV'n och har precis fått höra tre läkare sjunga Bellmansk dryckesvisa i rutan. "Nu grönskar det..." av Bellman, men oj då! Nu får man dessutom mothugg. Det är ingen dryckesvisa, det är ju en sommarvisa klagar resten av familjen. Tja, i så fall hävdar jag att det borde vara en mer frekvent dryckesvisa! Något att ta med sig på nästa 12-timmars fest...?
Nu nöjer vi oss för ikväll och säger godnatt världen... wherever you are!

Puss i ljumsken!

Inga kommentarer: