Sidor

måndag 4 februari 2008

Rapport från Infektionskliniken

Det blir inte alltid vad man tänkt sig...
Efter episoden med armbågen och akuten på Mölndals Sjukhus var det extremt lugnt tempo på fredagen. Mycket vila, men även en hel del mailkorrespondens avhandlades parallellt med att packa ett par ombyten för helgen i Växjö.
Resan gick bra men när vi kom fram drabbas jag av frossa, eller total självsvängning, plus att armen forsätter svullna bortom armbågen. Inget kul. E snabb bit mat och sedan in till akuten. Timingen var fenomenal...fredagkväll...men trots det blev jag snabbt omhändertagen. Kontroll, provtagning, genomsköljning av armbågen samt ökad dos av penicillin skulle göra susen. Hemma igen vid ett-tiden på natten och somnade som en stock. Ingen förbättring under lördagen. Hmmm misstanke! Frampå lördagkvällen började även handen svullna upp. Inte bra! Vi bestämde oss för att avvakta till söndagen för att se om penicillinet skulle hinna verka.
Söndag morgon och läget snäppet sämre. Halvtaskigt allmäntillstånd och handen än mer svullen. Vi åkte in och efter låååång väntan blev det intravenös antibiotika av annan sort. Sedan kom valet:
Antingen bli inlagd i Växjö eller åka hem till Gbg och sätta sig på akuten en fjärde gång...Valet föll på Gbg och akuten. där det blev ny genomsköljning och en extra "shot" intravenös antibiotika. Till sist transport till infektionskliniken på Östra Sjukhuset, dit man anlände ca 02.30 i morse...Puust. Nu väntar en tid för att få kontroll på skeendet och det vete gudarna om det tar två, tre dagar eller en vecka. Framtiden får utvisa. Oavsett vad det är, känns det att man är på rätt ställe.
IT-miljön inom sjukvården har en del kvar att bevisa, men om jag kan snika till mig en slot av access till en dator fortsätter uppdaterngarna av tillvaron. En sak kan man nog vara säker på: Det blir nog inte det man tänkt sig!
Tack och adjö från en som förhoppningsvis snart är på bättringsvägen!
Puss på er alla! /Patric

1 kommentar:

Laj sa...

Krya på dig, Patrik!

Drabbades själv av samma sak för två år sedan. Armbågen svullnade upp en fredagkväll. Söndagen tillbringades på akuten på Danderyd. Fick en jättedos med penicillin som hämtades ut på söndagkvällen.

På måndagen åkte jag till 3GSM i Barcelona vilket inte var det smartaste jag gjort. Orkade en dag på mässan i feberfrossa. Spenderade sedan två dar sängliggande på hotellet innan hemresan.

Jävligt skumt fenomen det här men trösten är att det faktiskt går över. För mig tog det två veckor av ivrigt penicillinknaprande.

Hoppas att personalen tar väl hand om dig!