Sidor

fredag 25 december 2009

Juldagen 2009


Äntligen lite andrum!

En juldag med två "måsten". Röja undan efter gårdagens julfirande och slappa framför någon go film. Det är svårt att dra sig till minnes när vi senast hade den möjligheten. Hösten har, hur man än väljer att se det, varit vansinnigt hektisk och det har liksom kulminerat i och med Julfirandet på Björlis.
Senaste inlägget belyste en del negativa aspekter av att vara chef. Utan att frottera sig i detaljer så har det präglat tillvaron sedan besked gavs till berörda och lite legat som en blöt filt över en.
Strax innan jul hade vi en sammankomst som kändes konstruktiv, så det känns som att alla inblandade har lite bättre koll på vad som väntar, vilket gör det mer hanterbart.

Julen är ju annars en högtid av gemenskap, reflektion och... "fett stort" kalori-intag...så även denna gång. Vi hade bjudit in släkten till Björlis och när alla får var inräknade fick vi det till drygt tjugo personer i varierande åldrar. Traditionellt julbord med mat i långa rader, som skulle räckt till ett kompani gjorde att magen till sist intog "julformen"...dvs den stod ut i fyra hörn.

Även Tomten kom förbi för att dela ut klappar till de barn som varit snälla och som vanligt väntade en stadig vätskekontroll innan han kunde vingla vidare till nästa familj. Som en extra belöning fick tomten en kanonfin teckning av Anton, som han bler väldigt glad för.

I morgon kommer fortsättningen och en del goa avslöjanden om Tomten, platta paket och hur tävlingsinstinkten kan få luften att vibrera...

God fortsättning!

Inga kommentarer: