Sidor

onsdag 16 september 2009

Hej hej hallå världen!

Ännu en dag i Silicon Valley. Hittills har veckan varit ganska fullspäckad, trots att det inte varit mycket som varit inplanerat i förväg. Det var å andra sidan poängen att ta möjligheten att ta tid där det behövs beroende på vad som händer. Dagarna fylls ändå och det blir mer konkret samarbete med kollegor här, vilket gör att man får en annan relation än om man bara möts i konferensrum. Hittills har det varit väldigt bra och nyttan med att höra det verkliga korridorsnacket är nästan obetalbart.

Silicon Valley i sig är fascinerande. Igår träffade vi en leverantör och det är påtagligt vilken kollegialitet det finns i "the Valley". Det name-droppas till höger och vänster. Har du hört om honom? Vad ska hon göra istället. Hörde ni hur de lyckades med det?...Det surras hela tiden om vad som händer i omgivningen och bidrar till att verkligen underhålla nätverket.
På bilden ovan får man en uppfattning om hur tätt alla dessa högteknologiska företag ligger. Tittar ni riktigt noga så hittar ni ett företag som heter Redback uppe till höger. Det heter numera Ericsson och där tillbringar jag dagarna denna veckan.
Jämför man med hur det ser ut i exv Kista, så är allt mer utspritt i den mening att varje företag har sina egna byggnader och väl tilltagna ytor för parkeringar och parker mm, vilket gör att man egentligen aldrig springer på folk från andra företag under dagarna. Dessutom har de en illa utvecklad lunchkultur. Här sitter de i sin lilla kub med medhavd macka e dyl. I det perspektivet förstår man att det handlar om att aktivt skapa möten mellan människor företag, om inte annat bara för att visa upp sig och surra lite om ditt och datt. Det kan handla om en halvtimma eller tre kvart. Inget omfattande men fullt tillräckligt för att hålla nätverket vid liv.
Väldigt fascinerande!

Inga kommentarer: