Sidor

lördag 27 december 2008

God fortsättning!!!!

Tillbaka i hemmets lugna vrå efter en julhelg i de djupa småländska skogarna.
En tanke som dykt upp under denna kalorimaximerande helg är: Hur mycket klarar man av att trycka i sig under 72 timmar..?
Som alltid efter en julhelg känner man sig som värsta spädgrisen. Vän av ordning frågar sig hur det kan bli på detta viset?
Tja, en del anför främsta skälet som dålig karaktär hos undertecknad, men sanningen är den att det inte går att sätta något emot en utomordentligt saftig julskinka, kompletterad med välsmakande sill, kryddiga köttbullar och en fyllig julgröt...jag ger helt enkelt upp! Kalorierna får man jobba bort i efterhand.
Som den flitige läsaren drog sig till minnes sökte jag efter uppslag till årets jul-sill. Inte mycket genmäle (förutom familjen Wehlanders julkort...stort tack!), men till slut hittade jag ett recept på örtagårdsill och hittade själv på ett för blåbärsill. Båda två var klart välsmakande även om örtagårsdsillen drog längsta stråt. Blåbärsvarianten behöver en liten pyttejustering, sedan blir den min personliga favorit!!!
Nedan har ni en bildmässig sammanfattning över julhelgen.



Värt att notera i år var att tomten kommer från Frankrike, Sjömagasinets mumma gör sig utomordentligt till både julbordet och jultunna plus att det nu är bevisat: Man får träningsvärk av Wii!
Sent i går kväll (=natt) anlände vi tillbaka till hemmets lugna vrå och dagen har gått åt till att återfå balansen i tillvaron. En lugn dag stundar imorgon med en del julklappsbyten och en längre promenad i solskenet...?
Puss på er!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på er alla.God fortsättning och tack för det fina julkortet. Vilket konstverk!
Va kul att kunna följa er genom bloggen.Nästa gång ni kommer till Småland så hör gärna av er...
Gott nytt år önskar vi er alla kramar Lisa och Lennart m. familj

Anonym sa...

Låter som en välförtjänt julhelg...vi letar också efter balansen...så Martin åkte ner till någon brädgård så att vi kan starta något nytt byggprojekt...hujeda mig...men vi blir knepiga av att sitta och slappa...somnar mitt i filmen när vi nu lyckades sätta oss för att titta...tror det är ute med oss... Härliga bilder...konstaterar att julmyset infann sig hos er! Önskar er fortsatte sköna dagar!
Stor kram,
fam. Gillenäng

Anonym sa...

Kära vänner! Från Stockholm kommer här en sen, men ändå, jul- och nyårshälsning! Tack för det superfina julkortet! Våra grannar meddelade att de åker till Koh Lanta strax före jul... något avundsjuka mindes vi värmen för ett år sedan. Ha det gott så hörs och syns vi 2009! /Hultmans