Sidor

torsdag 27 december 2007

Från Julafton till Bangkok

Hej, hej, hallå!
Efter en traditionell Julafton med halvbruten norsk tomte, fett julbord och mängder med festliga paket lämnade vi Göteborg och styrde kosan mot Malmö, där vi tog in på Pensionat PG & Co. Upp i ottan och iväg till Kastrup, där vi checkade in i god tid innan avfärd.
På flyget mellan Köpenhamn och Frankfurt slogs vi av en smått oväntad smakupplevelse. Vem kunde tro att Lufthansa kunde prestera en smakfull måltid? Lufttorkad skinka, tomater och mozarellaost med basilkaolja var precis vad vi behövde! Mums!
Två och en halv timma i Frankfurt med en del glanande i skyltfönstrena innan vi gick för att få våra boardingkort vid gaten.
Här drabbas vi av en nära döden upplevelse!
Sorry Mr Erlandsson, but you will not be allowed to enter Thailand! Your passport is not valid 6 months after your entry to Thailand. If we let you fly with us, you will be immediately deported with the first flight back to Europe. Aren't you aware of these regulations?
Vad säger man då? Färgen försvann snabbt från Erlandssons ansikte och han såg hur hela semestern flög sin kos...dessutom insåg han vad resten av familjen skulle säga när detta blev uppenbart.
'But Mr Erlandsson, we will make a phonecall and see what we can do. But it does not look promising...'
Efter några minuters spännt väntande kom det förlösande samtalet från Immigration...It's ok. You are very lucky Mr Erlandsson!'.....Puh!
Att det var viss nervositet när vi närmade oss psskontrollen i Bangkok förvånar ingen...
Men det gick bra och vi checkade in på Swissotel Le Concorde, där vi slappade hela förmiddagen, och åt en god lunch innan vi tog en sväng på stan under eftermiddagen.
Jetlagen slog till med full kraft framåt kvällningen, så efter en stund vid poolen kraschlandade vi i sängarna och sov gott.
Nu sitter vi på flygplatsen och väntar på flighten till Krabi.
Puss på er!

1 kommentar:

Sälgfors family sa...

Det låter som om ni kommer att få det "gött" i Thailand. Vi är inte ett dugg avundsjuka... för här i Växjö är det +3 och snålblåst :-)

Vi önskar er ett riktigt gott nytt år!

Hälsningar familjen Sälgfors